„Relații româno-ucrainene. Istorie și contemporaneitate”

Muzeu

Sala de conferințe a Stațiunii turistice din Tășnad va găzdui în perioada 16-17 octombrie, cea de-a VI-a ediție a sesiunii științifice internaționale „Relații româno-ucrainene. Istorie și contemporaneitate”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 16 octombrie, la ora 10.30.
Pe lângă oficialitățile județene, la eveniment sunt așteptați și ministrul plenipotențiar al Ambasadei Ucrainei în România, dr. Teofil Rendiuk, prorectorul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Rudolf Graf, prorectorul Universității de Stat „Universitatea Națională Ujgorod”, prof. univ. dr. Fedir Shandor și decanul Universității de Stat „Universitatea Națională Ujgorod”, prof. univ. dr. Ivan Vovkanych.
Dintre temele ce urmează a fi abordate în cadrul sesiunii științifice de la Tășnad amintim: „Un important vector al politicii externe a României: situația comunităților românești din Ucraina”, „100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial” și „Observații socio–teologico–istorice pe marginea vizitațiunii din 1751 în comitatul Sătmar”.
Sesiunea este organizată în cadrul proiectului „Cooperare instituțională interactivă. Istorie, tradiții și cultură fără frontiere”. Liderul de proiect este Muzeul Județean Satu Mare. Evenimentul de la Tășnad este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Muzeului Județean, Universității Naționale din Ujgorod, Primăriei orașului Tășnad și a Uniunii ucrainenilor din România (UUR), filiala Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.