Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt în linie dreaptă

Alegeri-euro2014
În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare din 25 mai, pentru plata indemnizaţiilor membrilor secţiilor de votare din judeţul Satu Mare a fost alocat un buget de 1.127.000 lei. De asemenea, pentru chetuieli materiale a fost alocată suma de 210.000 lei, iar pentru investiţii, 10.000 de lei.

Potrivit celor declarate de prefectul Eugeniu Avram în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate azi, 19 mai, pentru judeţul nostru au fost tipărite 349.864 buletine de vot, alegerile europarlamentare urmând să se desfăşoare la nivelul a 334 de secţii de votare. La conferinţa de presă organizată de prefect au participat şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), Adriana Vîlcu, respectiv reprezentata Autorităţii Electorale Permanente, Loredana Rusu.

Potrivit celor declarate de Vîlcu, persoanele care nu se pot deplasa până la secţia de votare dar doresc să-şi exprime votul o pot face solicitând urna specială. Astfel, aparţinătorii acestor persoane sunt rugaţi să se deplaseze sâmbătă, 24 mai la sediul secţiei de votare unde sunt arondaţi şi să depună o cerere pentru deplasarea urnei speciale. „La cerere solicitantul trebuie să ataşeze actele justificative care demonstrează motivul medical pentru care persoanele respective nu se pot deplasa”, a declarat Adriana Vîlcu.
La data de 16 mai în evidenţele BEJ Satu Mare se aflau 317.121 alegători.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.