Refuz „3 în 1” pentru pensionari în problema ştrandului de la Taberele Şcolare

pensionari
Deşi i s-a spus în nenumărate rânduri că Taberele Şcolare nu au cum să fie date spre administrare vârstnicilor, preşedintele Ligii Pensionarilor „Unirea” Satu Mare, Mircea Marian, încăpăţânat din fire, a trecut din nou punctul referitor la „Ştrandul Tineretului” pe ordinea de zi a şedinţei de azi, 28 martie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Cu toate acestea, insistenţa lui Marian s-a lovit de refuzul categoric atât al firmei Beny Alex cât şi al instituţiilor abilitate în domeniu.

În urma discuţiilor avute cu pensionarii, Prefectura a trimis adrese instituţiilor abilitate în rezolvarea acestei probleme, cerându-le să-şi prezinte poziţia cu privire la solicitarea vârstnicilor. Dar nici răspunsurile primite de la Ministerul Tineretului şi Sportului, în subordinea căruia se află Taberele Şcolare, sau de la firma Beny Alex, proprietarul Ştrandului Termal şi nici răspunsul de la reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Satu Mare nu au reuşit „să-l lămurească” prea mult în această problemă. Marian susţine că, deşi s-a mirat de deschiderea arătată de Vasile Ţânţaş când acesta i-a promis că va furniza apă termală în bazinul de la tabere „eu l-am crezut. Dar pe de o parte îl înţeleg deoarece domnul Ţânţaş este om de afaceri şi nu i-ar face plăcere să vină cineva să-i facă concurenţă”.

Totodată, printr-o adresă trimisă Prefecturii, Ministerul Tineretului şi Sportului este ferm pe poziţie şi spune că Taberele Şcolare au fost şi vor rămâne ale ministerului şi nu i se poate schimba destinaţia. În ceea ce priveşte DJST, reprezentanţii instituţiei explică printr-o adresă trimisă Prefecturii ca răspuns la solicitarea vârstnicilor că în perioada 7 aprilie-24 noiembrie în incinta taberelor se vor desfăşura o serie de activităţi, inclusiv tabere tematice pentru elevi.

Primind refuzuri „3 în 1”, Mircea Marian s-a arătat total dezamăgit susţinând într-un final că în urmă cu doi ani pensionarii au avut acces la tabere „pentru că era an electoral aşa că ne-a permis şi domnul primar dar şi domnul Ţânţaş să folosim bazinul pe timpul verii. Acum s-a terminat. Ce să facem? Biletul la Ştrandul Termal e scump şi noi nu ne permitem acest lux. Vom sta dincolo de gardul ştrandului şi o să ne uităm de acolo cum fac civilii baie”.

Un Comentariu la "Refuz „3 în 1” pentru pensionari în problema ştrandului de la Taberele Şcolare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.