Utilizări neaşteptate pentru cafea

cafea-mare
În afară de faptul că este o băutură minunată, cafeaua are şi câteva utilizări mai neaşteptate. Este un excelent exfoliant, stimulează creşterea părului şi îndepărtează mirosurile neplăcute, susţin specialiştii.

Potrivit cercetătorilor, zaţul de cafea este un excelent exfoliant. Mai mult decât atât efectul acestuia se amplifică dacă amestecăm zaţul cu gel de duş.

Totodată, zaţul este şi inamicul furnicilor fiind mai eficient decât insecticidele. Dacă punem zaţ de cafea în colţurile camerei sau în locurile „frecventate” de furnici, acesta va ţine insectele la depărtare.

Zaţul de cafea înlătură mirosurile neplăcute din frigider, însă cafeaua proaspăt opărită este şi mai eficientă, susţin specialiştii. De asemenea, zaţul este un bun fertilizator pentru plante. Grădinarii recomandă amestecarea a două, trei linguri de zaţ cu pământ proaspăt pe care să-l punem apoi în ghiveciul plantelor din casă.

Unii susţin că masajul pielii capului cu zaţ de cafea stimulează creşterea părului şi înlătură mătreaţa. Pudra de cafea frecată pe degete îndepărtează mirosul de usturoi şi ceapă.

Soluţia făcută din cafea foarte concentrată şi ulei de măsline este foarte eficientă în curăţirea mobilei, lemnul păstrându-şi culoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.