CCR: Tăierea posturilor din sistemul bugetar este neconstituţională

curteaconstitutionala

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede reducerea posturilor din administraţia publică este neconstituţională, au decis, miercuri, judecătorii Curţii Constituţionale

Judecătorii au admis, astfel, sesizarea înaintată de 61 de deputaţi PDL şi PP-DD privind Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, precum şi pentru stabilirea numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice, din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului ori a ministerelor.

Prin această ordonanţăurmau să fie desfiinţate 60.000 de posturi din administraţia publică. În urma deciziei de astăzi a CCR, Guvernul ar trebui să găsească soluţii pentru bugetarea sumelor pentru instituţiilor unde urma să opereze reducerea de posturi. Autorii sesizării considerau că prin ordonanţă au fost aprobate mai multe măsuri care sunt într-o totală contradicţie cu dispoziţiile art. 115 alin. (6) din Constituţie. Ei arătau că măsuri asemănătoare au fost adoptate şi prin OUG 37/2009 şi OUG 105/2009, care au fost declarate neconstituţionale de CCR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.