Ce spune Raed Arafat despre moartea studentei

raed-arafat

Desi au aparut multe zvonuri prin presa, potrivit carora Aureliei Ion nu i s-a acordat suficienta atentie si, implicit, nu ar fi fost resuscitata suficient, Raed Arafat este convins ca medicii de la locul tragediei au actionat in cel mai corect mod, acestia avand tot ce le trebuia pentru a continua manevrele, in cazul in care situatia o cerea.
Faptul ca temperatura generala a colegi nostre era de 18, deci nu temperatura pielii, in conditiile de acolo, arata ca, probabil, studenta a fost intr-un stop cardiac foarte prelungit si de acolo a coborat temperatura. Nu era in stop cardiac din cauza hipotermiei. Este o diferenta in cazul hipotermiei: daca hipotermia cauzeaza stopul cardiac sau daca, dupa ce ai facut stopul cardiac, ti-a scazut temperatura. () Din datele pe care le avem, cel mai probabil a fost un stop cardiac foarte aproape de momentul caderii, de aceea si medicul Zamfir a inceput resuscitarea“, a spus Arafat.
El apreciaza ca ideea ca nu s-ar fi facut resuscitare atat cat trebuie sau ca, daca medicii ajungeau mai repede, fata ar fi fost sigur salvata “ar putea amagi fals o familie indurerata“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.