Lecţie despre Unirea înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza

Alexandru-Ioan-Cuza

După multe secole în care nu au putut decât să viseze la Unire, iată că anul 1859 o aduce, odată cu numirea pe tron a liderului unionist Alexandru Ioan Cuza, realizarea visului de veacuri a românilor. Statul nou înfiinţat prin unirea Moldovei şi a Ţării Românşti purta numele de „Principatele Unite ale Valahiei şi Moldovei”. Unirea dintre aceste două principate a reprezentat primul pas în apariţia României, ca stat unic şi modern.

Pentru a aniversa acest moment deosebit de important pentru istoria naţională, Muzeul Judeţean (MJ) împreună cu Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Satu Mare, organizează o serie de acţiuni culturale pe această temă.

Astfel, luni, 21 şi marţi, 22 ianuarie, de la ora 12.00, la sediul MJ elevilor din clasele a IX-a B, a VIII-a, a VI-a şi a VII-a, însoţiţi de profesorii Ligia Banciu, Botnar Agota, Mariana Purdea, Stăncuţa Roca, Cristina Figula, Dorel Andreica şi Codruţa Codrean, li se va explica semnificaţia zilei de 24 ianuarie şi pornind de la o prezentare în Power Point, personalitatea mai puţin cunoscută a acelei vremi, Elena Cuza, soţia principelui Alexandru Ioan Cuza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.