Primăria vrea să-i “execute silit” inclusiv pe aurolaci

Din cauza foamei galopante a bugetului public local se poate ajunge la soluţii disperate (perfect legale, într-adevăr – dar tot disperate !) de a mai aduna bani din piatra seacă sau din frunza veştedă sau din scorburile buzunarelor oamenilor săraci. Chiar extrem de săraci. Cel mai recent exemplu de aplicare a metodelor legale în scopuri aiuristice cu efect aproape nul este executarea silită pornită de portăreii Primăriei Satu Mare împotriva a 300 de persoane care nu şi-au plătit amenzile primite în urma activităţii de “salubrizare socială” a poliţiştilor comunitari.

Lista celor 300 este publicată pe site-ul oficial al Primăriei Satu Mare. Legalitatea pură şi necruţătoare este scoasă la înaintare: ” Prin prezenta, conform art. 140 alin. 1 din Codul de Procedură Fiscală, se aduce la cunoştinţa următorilor cetăţeni că a început executarea silită a sumelor datorate bugetului local din amenzi” – şi urmează înşiruirea de nume, sume şi adrese ale celor care nu au avut bunul-simţ să-şi achite conştiincios amenzile. Trebuie să recunoaştem că, publicându-le numele pe site-ul propriu, Primăria Satu Mare respectă “la sânge” legislaţia privind publicitatea executărilor silite efectuate de organe ale administraţiei locale. În plus, probabil s-a pornit de la premisa de bubuitoare înţelepciune conform căreia toţi ăştia 300 de inşi neplătitori au fost atâta de tupeişti încât nu şi-au plătit amenzile, dar în mod absolut sigur sunt buni plătitori şi utilizatori ai calculatoarelor şi Internetului, nu ?

Parcurgând lista celor care urmează să fie executaţi silit, se poate remarca destul de iute că amenzile mai consistente care nu au fost plătite se învârt în jurul unor sume cuprinse între 1010 şi 5010 lei, iar cele mai mici ca valoare se referă la sume curpinse între 25 şi 90 de lei. Dar una li-i cununa la toţi, indiferent de cuantumul amenzii.

Probleme majore cu executarea silită or să aibă “preţeptorii” de la Primărie când or să vrea să-i despoaie de bani cu japca – e e-xe-cu-ta-re si-li-tă, nu se discută ! – pe câte un Bandi Vineto Florin (n-am greşit scrierea, aşa.l cheamă), un Horvath Robert, un Kelemen Ştefan sau pe câte o Varga Kaucz Agneta. Nu de alta, dar aceste persoane ale căror nume le-am transcris din “lista neagră” a celor 3oo sunt binecunoscute – de poliţiştii adevăraţi, nu ăia comunitari şi de diferite fundaţii caritabile – ca fiind persoane fără adăpost sau chiar amatoare de pseudo-drogul mai ieftin cunoscut sub numele generic de “aurolac”. Şi în mod cert pe lista respectivă mai sunt astfel de persoane super-sărace, chiar şi neconsumatoare de halucinogene.

D.P.

Un Comentariu la "Primăria vrea să-i “execute silit” inclusiv pe aurolaci"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.