Se schimbă Codul Rutier. Ce regula va fi eliminata ?

Deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens, nu va mai intra în categoria comportamentului agresiv.

Noul proiect de lege stabilește ca, la cerere, titularul permisului de conducere va putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului auto, cu condiția ca acesta să treacă un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie și să nu fie șofer începător. De exemplu, persoanele care au carnetul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, nu vor mai putea conduce doar pentru 10 zile.

În plus, chiar și soferii care au depășit limita de viteză cu 70km/h vor putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere, iar dovada înlocuitoare a permisului de conducere se va elibera cu drept de circulaţie.

O altă măsură propusă de noul proiect de lege vizează reintroducerea posibilității de suprapunere a perioadelor de suspendare a permisului auto stabilite pentru mai multe contravenţii primite. În prezent, Codul Rutier prevede ca „perioadele de suspendare dispuse se execută distinct, fără a se suprapune”.

Nu în ultimul rând, noul proiect de lege stabilește ca geamurile mașinii, ce trebuie menținute curate pentru a nu risca amenzi de peste 1.000 de lei, sunt doar parbrizul și geamurile laterale din față, nu și geamurile din spate sau luneta, așa cum prevede acum Codul Rutier.

Noul proiectul de lege trebuie să fie adoptat la Camera Deputaților, să fie promulgat și publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica schimbările enumerate anterior.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.