Primul ETF Bitcoin lansat azi la New York Stock Exchange (NYSE)


Primul fond tranzacționat la bursă NYSE legat de bitcoin va debuta oficial azi.

Mult așteptatul ETF de la ProShares, care va urmări piața futures bitcoin, va începe să se tranzacționeze marți pe NYSE sub bifa „BITO”, a confirmat compania.

„Credem că o mulțime de investitori așteaptă cu nerăbdare lansarea unui ETF legat de bitcoin după ani de eforturi de a lansa unul”, a declarat luni CEO-ul ProShares, Michael L. Sapir. „BITO va deschide expunerea la bitcoin pentru un segment mare de investitori care au un cont de brokeraj și sunt confortabili să cumpere acțiuni și ETF-uri, dar nu doresc să treacă prin dificultatea și curba de învățare a înființării unui alt cont cu un furnizor de criptomonede … sau sunt îngrijorați de faptul că acești furnizori pot fi nereglementați și supuși riscurilor de securitate. ”

Prețul bitcoin a crescut cu peste 2% luni, la 62.041,84 USD, potrivit Coin Metrics. Mulți investitori urmăresc dacă Bitcoin va sări peste 64.800 USD în această săptămână pentru a atinge un nou record istoric.

ETF-urile Bitcoin futures vor fi, de asemenea, un pas mare de reglementare pentru industria crypto, care s-a străduit de mult să consolideze locul crypto-ului în lumea financiară foarte reglementată. Alți patru furnizori de ETF speră să avanseze cu tranzacționarea în această lună. Un al doilea ETF ar putea fi lansat in saptamanile urmatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.