O fila din trecutul Olimpiei (Foto)

Emil Avasilichioaie a fost unul dintre antrenorii care au pregătit echipa-fanion a Sătmarului, Olimpia, în anii ‘60 ai veacului 20, scrie intr-o prezentare făcută pe Facebook, specialistul Bibliotecii Judetene Satu Mare dr. Viorel Campean.

Născut în 3 iunie 1924 la Broscăuți (județul Botoșani), a fost caracterizat ca un fotbalist „de statură mică, cu o tehnică bună, dârz, perseverent, a fost un inter valoros în jocul cu trei fundași”.

În vara anului 1963, a fost numit antrenor la ASMD (Asociația Sportivă Muncitorească Dinamo) Satu Mare. La finalul campionatului, sătmărenii au ocupat locul 9.

În cei doi ani cât a activat la Satu Mare Emilian Avasilichioaie, preşedintele clubului ASMD Satu Mare a fost avocatul Aurel Benea. Sezonului 1964-1965 nu a fost de bun augur pentru sătmăreni, care au terminat turul campionatului pe locul 12.

În returul acelui campionat 1964-1965, ASMD îşi va schimba din nou denumirea în „Sătmăreana”, avându-l ca preşedinte al secţiei de fotbal pe Leontin Petruşca şi antrenor în continuare pe Emilian Avasilichioaie.

Fiica lui Emilian Avasilichioaie s-a căsătorit cu antrenorul-profesor de frumoasă amintire, Iosif Kalmar. Emilian Avasilichioaie și-a trăit ultimii ani din viață și a decedat în anul 2000 în municipiul Satu Mare. Este înmormântat în cimitirul de pe str. Liviu Rebreanu din orașul de pe Someș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.