Dușul fierbinte, un pericol pentru sănătate. Ce spun medicii ?

Dușul fierbinte poate provoca vasodilatația, o problemă de sănătate care poate afecta în mod semnificativ circulația sângelui.

Vasodilatația slăbește peretele venos și dilată venele. Temperatura ridicată cauzează vasodilatație, motiv pentru care experții în sănătate ne recomandă să evităm dușurile fierbinți.

Orice factor care slăbește peretele venos sau aparatul valvular nu face decât să dilate venele, să le facă mai disfuncționale, volumul de sânge stagnat să fie cât mai mare, explică medicii.

Varicele reprezintă dilatații patologice și permanente ale venelor ce aparțin sistemului venos superficial, situate în majoritatea cazurilor la nivelul membrelor inferioare. Varicele au culoarea albăstruie și se formează din cauza unei insuficiențe venoase. Venele membrelor inferioare sunt prevăzute cu valve unidirecționale, care asigură circulația sângelui către inimă de jos in sus. Dacă aceste valve își pierd capacitatea de antireflux, venele se dilată și apar varicele.

Cu atât mai mult, varicele netratate pot duce la dezvoltarea unor complicații precum ulcerarația de gambă, ruptura varicelor cu hemoragia consecutivă și tromboflebita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.