Fără bombă pe pod, deci n-a fost “The Hurt Locker”

Aţi văzut cumva filmul “The Hurt Locker” ? Adică filmul ăla cu o echipă de genişti americani detaşaţi să dezamorseze bombe şi mine anti-personal in Irak ? Vă întreb asta pentru că luni, 2 august, cu puţin înainte de ora 9 dimineaţa, dispeceratul IPJ Satu Mare a fost anunţat (de jandarmi) că tocmai “în vârful” podului Golescu din municipiul Satu Mare – pe trotuarul din partea dreaptă, dacă se merge dinspre Piaţa Mare spre aşa-numita “intersecţie de la Crinul” – adasta cam de multişor un “colet suspect”. Mai exact, era vorba de un geamantan de culoare roşie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Ana Lăpuştea Mălăescu, “forţele de ordine s-au deplasat imediat la faţa locului şi au blocat temporar accesul pe pod al persoanelor şi autovehiculelor pentru a se putea face, in siguranţă, un control preventiv amănunţit al respectivei genţi roşii de voiaj abandonate în acel loc.” Concret, “forţele de ordine” menţionate berau reprezentate de poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Satu Mare, specialişti criminalişti şi reprezentanţi ai Serviciului Pirotehnic din cadrul S.R.I. Satu Mare, precum şi poliţişti rutieri şi de ordine publică, agenţi de poliţie comunitară, jandarmi şi lucrători de la I.S.U. Satu Mare.

Verificarea existenţei (oarecum improbabile, dar în astfel de cazuri nu se ştie niciodată !…) a unui eventual conţinut potenţial exploziv al geamentanului roşu s-a făcut într-un mod cam “neamericănesc” şi cel puţin ciudat: pirotehniştii au legat iniţial geamantanul cu o sfoară şi apoi au tot tras de ea, izbind obiectul de parapetul podului. Hm ! Faza asta nu era în “The Hurt Locker”…

După aproximativ o oră de bibilire atentă a obiectului suspect, toată lumea a răsuflat un pic uşurată – nici de data asta nu a fost vreo bombă adevărată, din fericire. În geamantan erau doar nişte banale obiecte de îmbrăcăminte. “Probabil că vreo persoană mai…uitucă a lăsat acolo acel geamantan, sau poate altcineva a vrut să lase nişte “ajutoare” pentru oamenii săraci, dar era suspectă din capul locului locaţia în care a fost abandonat obiectul respectiv”, a declarat ofiţerul de presă Ana Lăpuştea Mălăescu pentru Sătmărenul.net.

Un Comentariu la "Fără bombă pe pod, deci n-a fost “The Hurt Locker”"

  1. Pingback: Tweets that mention O geantă buclucaşă uitată pe pod | Satmareanul - ziar online de Satu Mare -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.