Pericole nou-nouţe pe străzile proaspete ale Sătmarului

Reabilitarea tuturor căilor de acces din cartierul sătmărean Micro 16, pornită după o iniţiativă frumos-încăpăţanată a primarului Iuliu Ilyes, avansează duduind. Numai că lucrarea nici nu e încă pe terminate şi apar probleme serioase la străzile asfaltate în urmă cu două zile. Mai concret, este vorba de păcătoasele “neridicări la cotă” a gurilor de canal care se înşiră spornic exact prin mijlocul drumului. Diferenţa de nivel dintre suprafaţa asfaltică şi gurile de canal sunt destul de mari, uneori chiar de 20 de centimentri – iar asta reprezintă un risc clar de defectare neplăcut de bruscă a maşinilor .
De ce s-a ajuns la astfel de “stricăciuni de fabricaţie” nou-nouţe? Reprezentanţii firmei “TEHNIC ASIST” – firma care munceşte în zonă – susţin răspicat precum că in caietele de sarcini elaborate de specialiştii Primăriei Satu Mare nu există nici o urmă de rubricuţă referitoare la executarea unei astfel de lucrări faraonice precum ridicarea la nivel a gurilor de canal, prin urmare firma – disciplinată şi curată la conştiinţă mai ceva decat Albă ca Zăpada – nici nu poate executa astfel de muncă pentru că ar fi ilegal şi … nu ar fi plătită pentru asta.
Strada -şi gurile de canal panditoare de şoferi neatenţi – pe care o vedeţi în fotografie este impropriu denumită Bulevardul Muncii. Din cartierul Micro 16. Nu înţelegem cu ce au păcătuit şoferii din acest cartier de trebuie să plătească, fără vină, pentru omisiunea birocratică a unor minţi odihnite din Primăria Satu Mare şi ne-omenia unei firme executante de contract pe bani publici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.