Liceeni din Satu Mare, implicați într-un proiect cu grecii

Elevii Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare au participat la întâlnirea de proiect virtuală Erasmus+ „Playful Mathematics”, organizată de către şcoala parteneră din Lefkimmi, Grecia.

Proiectul se dorește a fi un schimb de bune practici în ceea ce privește instrumentele și metodele inovative în predarea matematicii, iar tema întâlnirii din Grecia a fost „Math in shapes”.

Pe parcursul celor cinci zile de lucru elevii, îndrumați de către cadrele didactice din echipa de proiect, au susținut prezentări despre formele geometrice și rolul acestora în viața de zi cu zi, despre jocuri și activități matematice. Elevii și-au expus lucrările realizate cu ajutorul formelor geometrice, au învătat demonstrații matematice și au avut ocazia să se familiarizeze cu tradiții specifice fiecărei țări partenere.

Punctul culminant al întâlnirii de proiect l-au constituit călătoriile virtuale prin orașul Lefkimmi, precum și participarea la un joc virtual de”Escape Rooms”, prilej cu care elevii au avut ocazia să lucreze colaborativ cu colegii lor din celelalte țări.

Următoarea întâlnire virtuală va avea loc în luna mai și va fi organizată de către şcoala parteneră din Istanbul, tema acesteia fiind „Digital Math”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.