Mihai Eminescu, omagiat la Satu Mare (Foto)

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Cenaclul Cronograf, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’ și în parteneriat cu Muzeul Județean, a organizat astăzi, 15 ianuarie, o serie de activități culturale cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Evenimentul a debutat la bustul poetului național din fața Colegiului Național „Mihai Eminescu” și a continuat la Monumentul Limbii Române, unde reprezentanții autorităților: Instituția Prefectului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Cenaclul Cronograf, parlamentarii sătmăreni au depus jerbe de flori.

Tot în fața bustului poetului nostru național, elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” a recitat din opera eminesciană.

După depunerile de jerbe de flori, la Monumentul Limbii Române din curtea secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare a avut loc vernisarea expoziției artiștilor: Vasile Mic și Vasile Cioră.

În cadrul vernisajului, cantautorii de muzică folk sătmăreni, Adrian Lupescu și George Negrea, au oferit un moment muzical celor prezenți.

Cu acest prilej Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va publica o broșură „Eminescu, semne în timp”, în cadrul proiectului județean „IDENTITATE NAȚIONALĂ ÎN CREAȚIA EMINEASCIANĂ” (2021).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.