Incendiu devastator. Noua voluntari din Satu Mare ajuta oamenii ramasi fara case in Miercurea Ciuc (Foto)

Un numar de noua voluntari de la Serviciul de Ajutor Maltez din Satu Mare au pornit spre Miercurea Ciuc, acolo unde un incendiu violent a lăsat fără adăpost peste 250 de persoane.

Ajutăm victimele incendiului de la Miercurea Ciuc: 250 de persoane, inclusiv copii și vârstnici, au rămas fără locuință ca urmare a dezastrului.

O echipă formată din nouă persoane (profesioniști și voluntari) au plecat astăzi din Satu Mare, pentru a-i ajuta pe cei afectați de incendiu. Vă dorim drum bun și perseverență în munca care vă așteaptă!” este mesajul celor de la Serviciul de ajutor Maltez din Satu Mare.

Un incendiu violent a dstru noi noaptea, 20 de acse în comunitatea de romi din Miercurea Ciuc. Acesta a fost punctul de pornire al unui impresionant val de solidaritate al locuitorilor din oraş, care au sărit în ajutorul celor afectaţi.

Flăcările, pornite de la un burlan metalic de fum neizolat termic, au mistuit casele din lemn, improvizate şi şubrede şi au lăsat sub cerul liber aproximativ 260 de oameni, peste jumătate dintre ei fiind copii.

Imediat ce autorităţile au realizat dimensiunea tragediei şi faptul că un număr foarte mare de oameni nu mai are unde să locuiască, au cerut ajutorul cetăţenilor oraşului, pe reţelele de socializare, în paralel cu măsurile administrative luate rapid.

Până după miezul nopţii au fost aduse ajutoare constând în saltele, pături, pilote, perne, obiecte de uz sanitar, haine, încălţăminte, alimente şi ceai cald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.