Concurs on-line, pentru copii. Vezi conditiile

Asociația Ecologică și Umanitară ,,Copacul vieții” Satu Mare, în contextul devizei asociației: „Fii TU schimbarea pentru TINE, pentru NOI, pentru un VIITOR VERDE” a lansat la nivelul unităților de învățământ din județul Satu Mare, un concurs online, cu titlul: „ARATĂ CĂ ÎȚI PASĂ!” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.

Concursul cu caracter ecologic se va desfășura pe o perioadă de o lună, mai precis începând din 2 noiembrie 2020 și va avea ca obiectiv, promovarea în rândul tinerilor a necesitării implicării lor în activități de voluntariat în beneficiul mediului și a societății.

Concursul va consta în realizarea de către fiecare elev înscris la concurs a unui scurt eseu (max. o pagină A4) care să scoată în evidență modul în care elevul dorește, prin muncă voluntară, să se implice în activități ecologice pentru a contribui la rezolvarea unor probleme de mediu identificate de el în județ și vizualizate printr-o poză realizată tot de către elev. La sfârșitul eseului, elevul va concepe un scurt mesaj ecologic adresat comunității, ca un semnal de alarmă cu privire la starea actuală a mediului, stare dezastruoasă pe care numai NOI, împreună o putem schimba.

Materialul constând din:

– eseu finalizat cu un mesaj ecologic;

– poza realizată de elev care vizualizează problema de mediu; se va trimite cel târziu până la data de 2 decembrie 2020 , în format electronic, pe adresa de e-mail a asociației: ecohuman.lifetree2020@gmail.com

Evaluarea lucrărilor și premierea participanților va avea loc sâmbătă 5 decembrie cu ocazia Zilei Mondiale a Voluntariatului. Cele mai sugestive, 12 lucrări în limba română și 12 lucrări în limba maghiară, vor constitui paginile calendarului ecologic al asociației pe anul 2021, în baza căruia asociația va desfășura în anul 2021 cel puțin o activitate pe lună, în contextul mesajelor elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.