Iohannis a decretat stare de urgență începând de săptămâna viitoare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi 14 Martie într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că decretează starea de urgență în toată România.

„Prima prioritate pentru noul guvern este continuare luptei impotriva epidemiei de coronavirus, pentru a gestiona eficient intreaga criza. Guvernul care isi preia acum mandatul este cel care a lucrat si pana acum bine, cu motoarele turate. Acum, cu toate fortele, vom continua aceasta lupta.
Noul guvern si impreuna cu mine ne vom dedica toate energiile, 100%, pentru a gestiona eficient aceasta criza si dupa criza pentru a guverna bine pentru romani si Romania.
E foarte important ca masurile sa fie luate la timp si sa prinda si pentru a face posibila aceasta lupta cu toate instrumentele prevazute de lege am decis sa decretez stare de urgenta la inceputul saptamanii viitoare”


Conform Constituției: „Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora„

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.