Egiptul Antic, o lume învăluită în mister care te magnetizează

 

Egiptul Antic fascinează și reușește să surprindă prin povești incredibile chiar și la mai bine de 2000 de ani după perioada înfloritoare. Dacă te pasionează această civilizație, vei descoperi cu încântare o mulțime de informații despre ea, distribuite într-o varietate mare de moduri:

 

  1. Filme. Aproape în fiecare an este abordat subiectul Egiptului Antic în cinematografie. Unele filme reușesc să distrugă orice bariere și rămân în istorie drept adevărate ,,clasice’’, cum ar fi Cleopatra (1963), Death on Nile (1974) Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981) sau, evident, celebra trilogie Mumia (cu Brandon Fraser în rol principal). Fascinația pentru vechea societate egipteană dă încă naștere unui număr mare de legende.

 

  1. Jocuri video. Chiar dacă nu ești un pasionat al jocurilor video, sunt șanse mari să fi jucat cel puțin o dată Pharaon ( joc lansat în 1999, ce a avut un succes imens ) sau Cleopatra ori Queen of the Nile. Aceste jocuri de strategie sunt însoțite de o mulțime de jocuri de acțiune sau aventură.

 

  1. Sloturi video. Egiptul își face loc și în cazinouri, prin jocuri precum Ramses 2, Verdict sau clasicul Book of Ra. Lansat în martie 2005 de către Green Tube, Book of Ra a reușit să devină foarte popular în rândul iubitorilor de sloturi. Acesta poate fi jucat în majoritatea cazinourilor online dar și offline, remarcându-se printr-o grafică simplă și atractivă, runde bonus spectaculoase și o coloană sonoră plină de mister.

 

  1. Cărți. Evident, poți răsfoi și numeroase cărți despre Egiptul Antic, atât istorice, cât și de aventură. Literatura bazată pe civilizația egipteană oferă o mulțime de informații foarte interesante.

 

Lucruri interesante despre Egiptul Antic

 

Dacă nu ești convins că Egiptul Antic merită să fie aprofundat, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre el:

 

  1. Cleopatra era, de fapt, grecoaică. Cleopatra a fost ultimul faraon al Egiptului Antic și a reușit să modifice cursul istoriei. Ceea ce știu foarte puțini oameni este faptul că era originară din Grecia. Frumoasa Cleopatra provenea dintr-o familie extrem de conservatoare, care nu vorbea alta limba în afara de greacă, însă cu toate astea, spiritul său nonconformist și ambiția au făcut-o să scape de constrângeri și să devină una dintre cele mai importante figuri ale istoriei.

 

  1. Machiajul era extrem de important. Atât femeile cât și bărbații purtau machiaje foarte bine elaborate. Mulți egipteni credeau că machiajul are puterea de a vindeca anumite boli;

 

  1. Egiptenii sunt cei care au inventat calendarul modern, pe care îl folosim cu toții astăzi. Există doar mici diferențe între ceea ce foloseau ei și ceea ce folosim noi. Astfel, conform vechiului calendar egiptean anul era împărțit în 12 luni a câte 30 de zile fiecare + 5 zile suplimentare care se scurgeau la sfârșitul fiecărui ani. Foarte interesant este faptul că lunile aveau doar 3 săptămâni, a câte 10 zile fiecare.

 

  1. Mumificarea era un proces complex ce includea scoaterea tuturor organelor din corp mai puțin inima. Aceasta era considerată a fi lăcașul sufletului.

 

  1. Antibioticele au fost inventate în Egipt. Cu mult înainte de a se descoperi penicilina, egiptenii foloseau mucegai și diverse alte plante pentru a trata infecțiile. De asemenea, foloseau diverse tehnici prin care obțineau un echivalent al tetraciclinei de astăzi. Este adevărat că nu au găsit niciodată modalități prin care să izoleze componentele active, însă au reușit să găsească soluții moderne pentru diverse vindecări.

 

Există o mulțime de lucruri interesante despre Egiptul Antic, ce sunt dezvăluite cu fiecare poveste despre piramide, faraoni, Sfinx și mumii. Dacă te pasionează, ai toate cărțile, jocurile și filmele de care ai nevoie pentru aprofundare și pe lângă asta, este din ce în ce mai ușor să zbori până în Cairo și să descoperi pe viu rămășițele vechii civilizații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.