Expoziție a unui artist fotograf în vogă în China, săptămâna viitoare la Carei (galerie foto)

Unul dintre cei mai în vogă artiști fotografi din China va fi prezent săptămâna viitoare la Carei în cadrul unei expoziții internaționale .

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” din Oradea organizează în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partnere ale Asociației din România, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Festivalul Fotografiei Chineze în România. Ediția a VII-a a Festivalului este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei, cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, vernisate în orașele: Baia Mare, Brașov, Carei, Cluj Napoca, Galați, Gura Humorului, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sighetu Marmației, Slatina și Marghita, din care o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată ”Impresii din China”.

Festivalul a oferit oportunitatea de a organiza și în Carei o expoziție de artă fotografică deosebită, cu sprijinul Foto Clubului ”Vasile Vénig László” din Carei (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art”).

În acest context pe simezele Sălii de Expoziții ale Castelului Károlyi din Carei va fi prezentată o selecție de 50 de fotografii alb-negru și color ale artistului fotograf Haibo CHI din Shanghai, intitulată ”Împarte și moștenește”. Expoziția a fost pusă la dispoziția organizatorilor de către China Photo Network Online din Zhuhai (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art” din China).

Artistul fotograf  este rezident la Muzeul de Artă Contemporană Lingang. Trăieste și muncește în  Port-Ling Free-zona comercială din Shanghai. După 10 ani de fotografie comercială s-a reîntors în Shanghai unde a început fotografia de artă. Își îndreaptă atentia atât asupra lumii normale cât și asupra lumii extraordinare. Înfluentat de cultura chineză, este profund îndrăgostit de pictura tradițională. Extrage esența artistică din viata reală prin observarea ei pe termen lung, combinând-o cu fotografia modernă si astfel dându-i un nou suflu vivid.

Iată câteva din fotografiile artistice realizate de Haibo CHI:

Venisajul expoziției va avea loc marți, 08 octombrie 2019, la ora 18:00 la la Castelul Károlyi din Carei, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Expoziția artistului fotograf Haibo CHI intitulată ”Imparte și moștenește”, organizată în parteneriat cu Direcția pentru Cultură și Sport Carei, Centrul de Promovare Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 1 noiembrie 2019.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.