Ministrul Apărării, Gabriel Leș, i-a conferit eroului tășnădean Marin Emanuel Oprea “Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa I “

Militarul de carieră tășnădean Emanuel Oprea, în prezent aflat în misiune în Afghanistan, a fost premiat de partenerii americani cu distincția “Warrior of the Month” (Războinicul lunii) în semn de respect și de recunoaștere a valorii activității sale de instruire teoretică și practică desfășurată pentru specializarea tehnicienilor din cadrul forțelor aeriene afghane.

Considerând că este firesc un semn similar, al aprecierii deosebite, și din partea instituției pe care o conduce, ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, a declanșat de îndată procedurile necesare pentru a-i putea conferi  remarcabilului militar tășnădean Emanuel Oprea o distincție românească rar acordată.

Ministrul Gabriel Leș a anunțat, cu respect, acordarea acestei distincții remarcabilului maistru militar tășnădean:

“Maistrul militar cls. III Oprea Dumitru Marin-Emanuel, militar al Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu”, aflat în misiune în Afghanistan, a fost premiat recent de către partenerii americani cu distincția “Warrior of the Month” pentru implicarea sa în misiunea Escadrilei Expediționare de Consiliere Aeriană 442 din Kandahar, Afghanistan.

Am semnat astăzi atestatul prin care i-am conferit militarului nostru Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa I, pentru merite deosebite în teatrele de operații externe.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.