Pro sterilizare, împotriva abandonării !

“Pro sterilizare, împotriva abandonării”, aşa se numeşte campania iniţiată de Asociaţia de Protecţia Animalelor “Free Life” care face un apel la sătmăreni pentru sterilizarea câinilor şi nu abandonul sau eutanasierea lor. De asemenea reprezentanţii asociaţiei intenţionează ca în zona Parcului Industrial să înfiinţeze un adăpost pentru câinii abandonaţi.

Campania va demara, joi 29 iulie 2010 şi luptă pentru sterilizarea câinilor şi uciderea lor. Reprezentanţii Asociaţiei susţin că prin sterilizarea câinilor va fi stopat fenomenul de înmulţire, iar problema câinilor comunitari din municipiu va fi eliminată în aproximativ 2 ani de zile. Campania este susţinută de conducerea primăriei şi a Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. “Noi vom anunţa în timp util sătmărenii, vor exista perioade de sterilizări gratuite ale câinilor cu ajutorul medicilor veterinari şi ale studenţilor la medicină veterinară, care vor veni şi vor face practică pentru aşa ceva …invităm oamenii să îşi sterilizeze animalul, deoarece abandonul animalului se plăteşte” a declarat Carmen Frăţilă, secretara Free Life.
La mai multe Pet Shopuri din municipiu au fost amplasate nişte urne, unde iubitorii de animale pot face donaţii pentru înfiinţarea unui nou adăpost pentru câini în zona Parcului Industrial, unde sunt donate Asociaţiei 2 ha de pământ în acest scop.

Referitor la adăpostul pentru câini deja existent de la Dara reprezentanţii asociaţiei Free Life susţin că acolo câini sunt omorâţi deşi legea prevede interzicerea eutanasierii. În acest moment asociaţia Free Life are în componenţă 200 de membrii, iar aceştia încurajează sătmărenii să îşi sterilizeze animalele.

Un Comentariu la "Pro sterilizare, împotriva abandonării !"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.