Ministrul Gabriel Les: “Marea Britanie reprezintă pentru România unul dintre cei mai importanți parteneri strategici”

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les a participat la o conferinta cu privire la Brexit, organizata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. 

“Am răspuns prezent invitaţiei Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti de a participa la conferinţa “European and Black Sea Defence and Security-the UK, Romania and BREXIT”.

În discursul susţinut, am reafirmat nivelul excelent al cooperării româno-britanică în domeniul apărării, cu accent pe relaţiile în cadrul NATO. Suntem recunoscători pentru sprijinul constant oferit de Marea Britanie și pentru participarea substanțială a forţelor armate britanice la implementarea Prezenței Inaintate Adaptate pe toate cele trei dimensiuni – aeriană, navală și terestră.

Marea Britanie reprezintă pentru România unul dintre cei mai importanți parteneri strategici. În ceea ce privește problematica Brexit, am evidențiat sprijinul țării noastre pentru stabilirea unei relații consolidate între Marea Britanie și Uniune, relație care să fie bazată pe un acord benefic ambelor părţi”, spune ministrul Gabriel Les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.