Satu Mare Smart City, gata de lansare. Cand va avea loc evenimentul

Cu ocazia evenimentului Caravana Smart City ce va avea loc în data de 5 Iulie 2018, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate alături de Primăria Satu Mare lansează platforma Satu Mare Smart City.

În cadrul evenimentului se va face o prezentare amănunţită a platformei Satu Mare Smart City, a principalelor sale funcţionalităţi şi vor fi anunţate şi principalele priorităţi de investiţii ale municipalităţii în dezvoltarea conceptului de oraş inteligent.

“Trecerea la o societate informaţională şi la o economie bazată pe cunoaştere prin utilizarea tehnologiilor digitale şi a internetului contribuie la maximizarea beneficiilor pentru societate, creşterea productivităţii şi competitivităţii şi a numărului locurilor de muncă. Astfel, am considerat că implementarea acestui proiect trebuie să se bazeze pe trei componente majore: sistemul intern de management al documentelor, aplicaţia mobilă şi pagina web, toate trei fiind compatibile şi interconectate. Următorul component important de management digital pe care îl vom dezvolta se va referi la implementarea unei reţele a senzorilor prin care vom eficientiza serviciile publice: transportul în comun, siguranţa publică, precum şi alte provocări în domeniul digitalizării”, spune primarul Kereskenyi Gabor.

Declaraţie Eduard Dumitraşcu – Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate: “Ne bucurăm că Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate alături de unii dintre cei mai importanţi parteneri din industrie este parte activă în lansarea proiectului Satu Mare Smart City. Satu Mare Smart City este primul proiect din România care permite conectarea ulterioară a altor soluţii şi produse. Această abordare va duce la o integrare facilă şi la o gestiune uşoară a comunităţii. Proiectul Satu Mare Smart City va atrage investiţii importante în anii următori astfel încât ne dorim ca acest proiect să aibe un grad ridicat de replicabilitate şi să fie asimilat de cât mai multe administraţii locale în perioada următoare”, este de parere Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate.

Programul Caravana Smart City este organizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.