Colaborare cu Germania pentru învățământul dual din județul Satu Mare

Județul Satu Mare și Ostalbkreis din landul Baden–Württemberg Germania sunt implicate într-un parteneriat, în cadrul căruia colaborează în domeniile gestionării deșeurilor, serviciilor de sănătate și învățământului profesional dual.

În acest context, la invitația prefectului districtului Ostalb, o delegație sătmăreană a participat, în perioada 24-25 noiembrie, la o vizită de lucru în Germania pentru a se informa referitor la modalitățile de organizare și funcționare a învățământului profesional dual. Delegația sătmăreană a fost alcătuită din președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba, inspectorul școlar general Călin Durla, respectiv reprezentanți ai sistemului de învățământ și ai mediului de afaceri din județul Satu Mare.

Principalele activități din cadrul vizitei de lucru au fost:

Vineri, 24 noiembrie 2017

-Primirea delegației sătmărene de către directorul Liceului Tehnologic din Aalen, la sediul instituției de învățământ. După ședința de lucru, discuții și informări reciproce referitoare la organizarea și funcționarea învățământului profesional dual, au fost vizitate atelierele de practică.

-Vizitarea companiei Kessler & Co, producător de componente pentru vehicule utilitare grele, care școlarizează elevi în sistem profesional dual.

-Participarea delegației sătmărene la festivitatea organizată cu prilejul reabilitării Școlii Speciale Klosterberg din Schwäbisch Gmünd.

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017

-Primirea delegației în Ellwangen, unde, în compania prefectului districtului Klaus Pavel, s-a participat la Târgul de studii și meserii, organizat în incinta Centrului de formare profesională din localitate.

Înfrățirea celor două județe va permite cooperarea pe teme specifice învățământului profesional dual, cu implicarea directă a unităților de învățământ profesional și a operatorilor economici parteneri în pregătirea practică a elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.