Restricțiile privind pesta porcină africană din Balta Blondă, ridicate

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a convocat azi, 17 octombrie, ora 10.00, Centrul Local de Combatere a Bolilor.

În cadrul şedinţei s-a votat Decizia Nr. 4 din 17.10.2017 prin care Unitatea Locală de Decizie a hotărât: ridicarea restricțiilor începând cu 16.10.2017 în zona de protecție și supraveghere din jurul focarelor de pestă porcină africană din Satu Mare zona Balta Blondă, ca urmare a aplicării măsurilor stabilite de legislația sanitar veterinară cu privire la pesta porcină africană și a rezultatelor obținute:

-Pe teritoriul localităților situate în zona de protecție și zona de supraveghere nu există animale bolnave sau ținute sub observație;

-Rezultatele examenelor de laborator pe probe recoltate din zona de protecție, zona de supraveghere sunt cu rezultat negativ în direcția pestei porcine africane;

-S-au realizat integral măsurile de profilaxie și combatere;

-Au trecut 30 de zile de le efectuarea dezinfecției preliminare.

Prefectul a adăugat faptul că în continuare e nevoie de multă vigilenţă mai ales în zonele de frontieră şi a solicitat atenţia sporită a fiecărei instituţii cu atribuţii legate de acest subiect. De asemenea, reacţia rapidă şi comunicarea constantă reprezintă cheia succesului, aşa cum s-a dovedit şi în cazul din Balta Blondă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.