Festivalul „Karul Art Fest”, la prima ediție (Foto)

Duminică, 3 septembrie, începând cu ora 16.00, la manejul din Parcul Dendrologic din Carei a avut loc prima ediție a Festivalului „Karul Art”, eveniment dedicat artiștilor careieni.

Evenimentul a cuprins vernisajul expoziției de pictură, fotografie și sculptură, după care a avut loc o discuție pe teme literare, iar seara s-a încheiat cu o proiecție de filme de scurt metraj și un micro-recital de muzică ușoară.

În deschiderea manifestării, Szűcs József, directorul interimar al Centrului Cultural Carei și inițiatorul festivalului a adresat câteva cuvinte celor prezenți, mărturisind detalii despre modul în care a luat naștere proiectul și cum a ajuns să fie concretizat.

În cadrul expoziției de pictură, fotografie și sculptură au fost expuse lucrările artiștilor plastici: Bába Anita, Bába István, Bartincki Tamara, Erdei Máté, Gnandt Stefan, Gui Demeter, Hohágyi Gyula, Kóter László, Murvai György, Naghi Bernard, Némethi Smaranda Milu, Franz Ritzmann.

La vernisajul expoziției de pictură și fotografie au susținut momente muzicale Bogáti Bokor Ákos, Bogáti Bokor Orsolya și Kovács Levente iar expozanții care au fost prezenți au luat și ei cuvântul, mărturisind publicului rolul pe care l-a avut sau îl are orașul lor natal în cariera artistică și în dezvoltarea personalității acestora, dar și ce reprezintă pentru ei creațiile pe care le-au adus la Carei.

Dialogul pe teme literare i-a avut ca protagoniști pe Ármos Lóránd, Bodea Tibor, Fischer Botond, Gheorghe Glodeanu și Varga Csilla, fiind completat de proiecțiile video cu mesajele transmise de dramaturgul Budaházi Attila și actorul Fándly Csaba. Au fost recitate și poezii ale lui Fülöp György, Kiss Zita, Teodora Păcurar, Cristian Svecz.Discuția literară a fost animată de intervențiile muzicale ale lui Bogáti Bokor Ákos.

În cadrul proiecțiilor de filme de scurt metraj au putut fi urmărite creațiile lui Bartincki Tamara, Marius Georgescu și Paula Oneț. Bartincki Tamara a fost prezentă la eveniment și la finalul proiecțiilor s-a prezentat publicului, mărturisind și detalii de la realizarea filmului documentar care a fost proiectat. De asemenea a fost proiectat și mesajul video trimis de actrița Iulia Benze și a fost citit mesajul transmis de dansatoarea Bogdan Petronella.

Seara s-a încheiat cu un micro-recital susținut de Manuel Chivari, care a fost precedat de mesajul video transmis de Csobot Adél.

Organizatorii și-au propus ca această primă întâlnire a artiștilor originari din Carei să reprezinte o bună oportunitate de dialog atât între aceștia, cât și între ei și publicul din Carei, întrucât acesta a fost și obiectivul principal al evenimentului.

Este deosebit de important ca reprezentanții diferitelor ramuri artistice să schimbe păreri, să realizeze colaborări dar și să fie cunoscuți de către cei din orașul de unde au pornit pe drumul recunoașterii artistice.

Prezentatorii și moderatorii evenimentului au fost: Szolomájer Tími și Adrian Ștefănuți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.