„Ziua Mondială a Apei”, marcată și la Satu Mare (Foto&video)

„Ziua Mondială a Apei” a fost marcată azi, 22 martie și la Satu Mare. Evenimentul s-a desfășurat la Stația de Epurare din municipiu, unde, pe lângă reprezentanții instituțiilor care au ca activitate asigurarea apei potabile în condiții optime, au participat și elevi de la 17 unități de învățământ din județ.

După luările de cuvânt în care s-a vorbit despre importanța apei, elevii prezenți au fost premiați de către conducerea Agenției pentru Protecția Mediului (APM), pentru activitatea desfășurată în cadrul „Caravanei deșeurilor reciclabile”, acțiune ce s-a desfășurat în cursul zilei de luni, 20 martie, la mai multe școli din județ.

În cadrul acțiunii, elevii au avut de amenajat câte un punct de colectare pentru deșeuri reciclabile (hârtie, plastic, sticlă și DEEE), în fața școlii, utilizând containerele din dotarea unității de învățământ dar și să sensibilizeze populația din zona limitrofă a instituției, pentru a preda o cantitate cât mai mare de deșeuri reciclabile la punctul de colectare special amenajat.

Potrivit directorului executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, pe parcursul a doar câteva ore, elevii celor 17 unități de învățământ au reușit să mobilizeze un județ întreg și să strângă nu mai puțin de 71,8 tone de deșeuri reciclabile.

După premiere, elevii au avut posibilitatea să viziteze mai în detaliu, Stația de Epurare de la Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.