Puștan de 18 ani, arestat. Ce a făcut

Un tânăr de 18 ani, acuzat de mai multe furturi din mașini, comise pe raza municipiului Satu Mare, a fost reținut de către polițiștii de investigații criminale pentru 24 de ore.

Joi, 2 februarie, a fost identificat un tânăr de 18 ani din comuna Brăhășești, județul Galați, cu reședința în Satu Mare, care este bănuit că în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2017, a spart geamul portierei unui autoturism parcat pe strada Aurora din oraș, iar din interior a furat un telefon mobil și o brichetă metalică cu încărcare USB, cauzând un prejudiciu de 1.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că tânărul ar mai fi comis în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, alte patru furturi din mașini, prin același sistem de operare, toate pe raza cartierului Micro 16. Prejudiciul total estimat se ridică la suma de 3.000 de lei și a fost recuperat în proporție de 10 %.

Față de cel în cauză s-a dispus continuarea urmării penale și luarea măsurii reținerii în baza ordonanței organelor de cercetare penală, pe o durată de 24 ore, urmând a fi prezentat astăzi, 3 februarie procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările în cauză continuă atât în vederea administrării de noi probe cât și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.