ÎPS Justinian Chira, condus pe ultimul drum (Foto)

tiplea1

tiplea2

tiplea3

tiplea4

tiplea5

tiplea6

Mii de persoane au participat, azi, 3 noiembrie, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, la ceremonia funerară a Arhiepiscopului Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, ÎPS Justinian Chira.

Înaltul ierarh a fost înmormântat la Mănăstirea Sfânta Ana – Rohia.

Slujba de înmormântare a fost precedată de o Liturghie arhierească.

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a dat citire cuvântului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. „Prin fidelitatea sa faţă de credinţa ortodoxă, tradiţia liturgică şi canonică a Bisericii noastre, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Justinian rămâne în memoria noastră a tuturor ca fiind un ierarh luptător, un păstor dinamic şi un evlavios slujitor liturgic. Totodată, Voievodul Maramureşului a fost un mare patriot, iubind şi apărând valorile spirituale şi culturale ale poporului român”, se arată în cuvântul Patriarhului României.

Mesaje au fost transmise și din partea Președinției și Guvernului României, prin consilierul prezidențial Sergiu Nistor și secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi.

La finalul slujbei de înmormântare soborul de ierarhi, preoți și diaconi, împreună cu credincioșii prezenți, au înconjurat Catedrala Episcopală, cu sicriul ÎPS Justinian.

ÎPS Justinian Chira a decedat duminică, 30 octombrie. Acesta a suferit un infarct miocardic, sâmbătă (29 octombrie) seara.

Justinian Chira avea 95 de ani.

Sursa foto: Remus Țiplea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.