Care sunt cele mai căutate flori în Satu Mare. Ce loc ocupăm în TOP-ul pe județe

trandafiri

Românii iubesc sărbătorile și obișnuiesc să profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Și care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Florăria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cât de interesați sunt locuitorii din județul Satu Mare de aceste lucruri, dar și cât de prosper este domeniul pe piața afacerilor la nivel local.

Utilizând volumele de căutări înregistrate în mediul online în ultimele 24 de luni, specialiștii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din județul Satu Mare pentru flori. Din studiu reiese faptul că aceștia caută pe Google cel mai adesea trandafiri, pe următoarele poziții fiind orhideele si lalelele. Din acest punct de vedere, Satu Mare se află pe locul 23 în topul județelor cu cele mai mari creșteri.

Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Satu Mare este următorul: 1. Trandafiri; 2. Orhidee; 3. Lalele; 4. Crini; 5. Crizanteme; 6. Bujori; 7. Hortensii; 8. Frezii; 9. Gerbera și 10. Garoafe.

În Romania, cererea anuală este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse în țară. Celelalte 73 de milioane sunt importate din țări precum Olanda, Ungaria, Turcia și chiar din Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), reprezentanții Floria au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în județul Satu Mare. Spre deosebire de anul 2011, când s-a înregistrat o perioadă de vârf pentru suprafețele cultivate, în 2015 în Satu Mare au fost plantate flori doar pe 7 hectare, în scădere cu 58,82%. Astfel, Satu Mare se situează pe locul 14 la nivel național din acest punct de vedere.

Un alt element cheie al analizei de piață este și numărul firmelor din Satu Mare care au ca obiect de activitate producția și comercializarea de flori. La sfârșitul anului 2015, în Satu Mare existau 38 de companii, în condițiile în care la nivel național funcționau peste 2.350 de întreprinderi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.