Regim special de TVA pentru agricultori

agricultori

Ministerul Finantelor Publice vine cu al doilea pachet de masuri concrete de simplificare si cu facilitati acordate atat mediului de afaceri, cat si anumitor categorii de persoane fizice. In ceea ce priveste facilitatile fiscale, MFP propune introducerea unui Regim special de TVA pentru agricultori.

Astfel, in urma dificultatilor majore pe care le intampina agricultorii in aplicarea regimului normal de TVA, Ministerul Finantelor Publice propune un regim simplificat.

Pentru livrarile de produse agricole/serviciile agricole, agricultorii nu vor avea obligatiile ce revin celor care aplica regimul normal de TVA, respectiv: sa se inregistreze in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului de scutire de 220.000 lei, sa colecteze TVA, emita facturi, sa tina jurnale de vanzare/cumparare sau alte evidente in scopuri de TVA, sa depuna decontul de TVA, etc.

Masura se aplica atat in cazul persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, cat si a intreprinderilor individuale sau familiale.

Propunerile MFP sunt in consultare pe site-ul institutiei, la rubrica ‘Prioritati strategice si planuri de actiuni ale MFP’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.