Săturați de promisiuni, codrenii au protestat în Centrul Nou (Foto&video)

Aproximativ 40 de locuitori din zona Codrului au protestat azi (14 septembrie) după-amiază pe platoul din fața Palatului Administrativ, oamenii exprimându-și astfel nemulțumirea cu privire la starea deplorabilă a drumului care face legătura dintre Satu Mare și Homoroade, până la Solduba.

Acțiunea de protest a fost condusă de primarul din Homoroade, Simion Ardelean, care susține că există un contract încă din 2014, și că drumul în cauză putea fi măcar plombat ca oamenii să nu își mai rupă mașinile pe acel tronson.

Protestatarii au adus cu ei și câteva pancarte pe care erau înscrise sloganuri precum: „Nepăsarea voastră, atentat la viața noastră”, Vara a plecat, gropile au rămas”, dar și cu imagini care reprezentau gropile de pe drum.

Deși a fost anunțată pentru ora 14.00, acțiunea de protest a început cu întârziere, deoarece primarul din Homoroade aștepta să mai vină și alți oameni. Acesta a declarat la un moment dat că speră să vină câteva sute de oameni la protest, ceea ce nu s-a întâmplat. Protestul a început efectiv în jurul orei 14.30, iar la aproximativ 20 de minute, subprefectul Altfatter Tamas și vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Rus au coborât la protestatari pentru a invita la discuții o delegație de aproximativ zece persoane.
La întâlnirea care a avut loc în sala mică de ședințe Ioan Rus a explicat că în mai 2015 au fost deschise ofertele privind reabilitarea acelui tronson de drum, iar procedura de licitație s-a finalizat în 15 iunie 2016, când a fost declarat câștigătorul. Unul dintre ofertanți a depus contestație în data de 7 iulie 2016, motiv pentru care se întârzie cu demararea lucrărilor.

Comisia de Soluționare a contestațiilor a decis reanalizarea a trei puncte contestate de către firma în cauză. Cu toate acestea, contestatarul a mers la Curtea de Apel de la Oradea (CAO) unde a contestat alte zece puncte, termenul de apel la CAO fiind data de 5 octombrie.

Totodată, Rus a dat asigurări că primul drum care va fi reparat va fi „autostrada Țării Codrului”. Acesta le-a transmis membrilor delegației de codreni că după data de 15 octombrie, când se vor primi răspunsurile la contestații, se vor putea începe lucrările de reabilitare a acestui drum.

protest1

protest2

protest3

protest4

protest5

protest6

protest7

protest8

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.