Vezi când vom avea Drum Expres în județul Satu Mare

drum-expres

Pe lângă modernizarea căii ferate Satu Mare – Oradea, în Master Planul General de Transport (MPGT) este inclus și proiectul unui drum expres, cu patru benzi. Este vorba despre Drumul Expres Halmeu-Turda peste care se va suprapune pe o anumită porțiune cu Drumul Expres Bistrița – Petea.

Cel puțin așa arată proiectele pe hârtie. Șansele de realizare sunt însă sub semnul întrebării, având în vedere că termenul de execuție este anul 2032, adică peste 16 ani. Valoarea totală a proiectului este estimată la suma de 1.713,21 milioane de euro.

Potrivit Master Planului, Drumul Expres va porni din Turda, va trece prin Apahida, Gherla, Dej, după care va înainta până în apropiere de Livada și Halmeu.

Un alt tronson va porni din Bistrița, se va întâlni la Dej cu Drumul Expres Halmeu – Turda. Cele două drumuri se vor despărți în apropiere de Livada, de unde cel care a pornit din Bistrița va continua spre Vama Petea.

Drumul care duce spre Petea va trece prin nordul municipiului Satu Mare, urmând să fie făcut și drumul de ocolire a municipiului reședință de județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.