Jandarmii în mijlocul copiilor din Tabăra de la Baba Novac

jandarmi

Jandarmii au desfăşurat acţiuni preventiv-informative şi recreative pentru copiii din Tabăra de la Boba Novac.

Astăzi, 15 iulie, cu începere de la ora 10.00, jandarmii sătmăreni au răspuns invitaţiei coordonatorilor Centrului Creştin „Speranţa” din Baba Novac, şi au desfăşurat activităţi preventiv-informative şi recreative pentru cei 30 de copii prezenţi în tabără.

Activităţile s-au desfăşurat în scopul informării tinerei generaţii asupra delincvenţei juvenile, a cauzelor generatoare a acesteia, dar şi a efectelor pe termen scurt, mediu şi lung.

Elevilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violenţă şi modul corect de acţiune în cazul în care sunt martori sau chiar victimele unor comportamente agresive.

Activitãţile s-au desfãşurat sub sloganul „Violenţa nu te face mai puternic !”.

Pe lângă aspectele legate delincvenţa juvenilă, absenteismul şcolar şi violenţă în general, jandarmii le-au prezentat copiilor şi câteva recomandări pentru a preveni victimizarea.

Elevii au participat cu interes la momentele interactive prezentate de slt. Cosmina Gâscă şi plt. adj. șef Cîmpianu Bujor.

Copiii şi coordonatorii acestora au apreciat activitatea jandarmilor şi au reînnoit invitaţia pentru ediţia urmărtoare a taberei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.