Acordarea sporurilor de la spital, problemă discutată în Consiliul Județean

Salarizarea angajaților Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare dar și problema migrației medicilor au fost unele dintre subiectele luate în discuție în cadrul ședinței de astăzi, 30 martie a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

Discuția a fost dischisă de către consilierul județean Adrian Cozma care a subliniat faptul că este nevoie să se facă promovarea personalului medical, însă pentru a stopa migrația medicilor este nevoie și de acordarea unor sporuri.

Acesta a susținut și faptul că sunt procese între sindicate și conducerea spitalului, însă afirmațiile consilierului județean au fost dezmințite categoric de către Marcela Papici.

Referindu-se la sporurile la care a făcut trimitere Cozma, managerul Spitalului Județean spune că acestea „au fost tăiate în 2010, există documente care arată acest lucru. Din cauza bugetului spitalului sporturile nu au putut fi acordate, cu toate că sindicatele au făcut demersuri în acest sens. Nu suntem daţi în judecată în momentul acesta de nicio organizaţie sindicală, dimpotrivă, la stabilirea salariilor personalului nou încadrat sindicatele au fost chemate, există procese verbale în acest sens”.

De asemenea, managerul SJU a afirmat că instituția pe care o conduce nu se confruntă cu fenomenul migrației, din contră, la spital au fost angajați, în ultima perioadă 182 de persoane.

„Începând din iunie 2015 de când am ajuns la spital am făcut concursuri şi s-au angajat 182 de persoane ca şi personal auxiliar şi au venit 14 medici noi, aduşi prin efortul colectiv al Comitetului Director şi al Consiliului Judeţean. Din fericire nu aveam această problemă cu care se confruntă multe spitale din ţară, a migraţiei personalului, dimpotrivă, se dovedeşte că suntem un spital în care lumea îşi doreşte să vină”, spune Papici.

Marcela Papici

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.