Sinteza activității pe 2015 la AJOFM Satu Mare

AJOFM

Rata șomajului în județul Satu Mare la sfârșitul anului trecut a fost de 3,86%, potrivit celor declarate de directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Simona Derșidan, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 27 ianuarie.

Alături de Simona Derșidan, la conferința de presă a participat și prefectul Eugeniu Avram, respectiv șefi de servicii din cadrul instituției.

Potrivit datelor prezentate, la 31 decembrie 2015 la nivelul AJOFM Satu Mare au fost înregistrați un număr de 6.037 de persoane din care 944 șomeri indemnizați, iar restul de 5.093, sunt șomeri neindemnizați.

În altă ordine de idei, Simona Derșidan s-a referit și la Programul special de ocupare pentru localitățile din mediul rural și marginalizații sociali. Astfel, în Orașul Nou au fost încadrați un număr de 25 de șomeri față de 20 programați, iar în comunitățile de romi din Ardud, au ajuns în câmpul municii patru șomeri, din cei cinci programați.

De asemenea, anul trecut au fost organizate 44 de cursuri de formare profesională în următoarele ocupații: agent de securitate, bucătar, coafor, contabil, instalator instalații sanitare, lucrător în comerț, manichiurist, etc.

Totodată, din documentele AJOFM reiese că anul trecut au fost angajați 67 de absolvenți din instituții de învățământ prin subvenționarea locurilor de muncă, 39 de absolvenți de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal și 28 de absolvenți de învățământ superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.