Bază de tratament pentru militari sau centru pentru imigranți, în unitatea de jandarmi de la Tășnad?

Tasnad

Reprezentanți ai Spitalului Militar Oradea, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și ai Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au efectuat joi, 7 ianuarie o vizită la unitatea de jandarmi din Tășnad. Primarul orașului, Vasile Mitrașca, a prezentat astăzi, 8 ianuarie, scopul acestei vizite în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local.

Reprezentanții Spitalului Militar au evaluat oportunitatea creerii unei baze de tratament pentru cadrele militare în unitatea de jandarmi, iar cei de la IGI și-au exprimat dorința de a prelua doar corpul renovat al unității.

Săptămâna viitoare miercuri, 13 ianuarie, reprezentanții MAI se vor întâlni cu ministrul Petre Tobă, fiecare susținându-și proiectul în fața acestuia.

În funcție de decizie, Primăria din Tășnad și-a exprimat dorința de a alcătui o delegație cu parlamentarii județului, și de a merge în audiență la ministrul Administrației și Internelor pentru a-i explica implicațiile negative ale înființării la Tășnad a unui centru pentru imigranți.

Vă reamintim că la mijlocul lunii decembrie 2015, ministrul de Interne, Petre Tobă, a anunțat că se dorește înființarea unui centru pentru imigranți în orașul Tășnad.

Declarația lui Tobă a creat un val de nemulțumiri atât în rândul politicienilor din județ cât și al localnicilor. Președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, respectiv primarul orașului Tășnad au declarat ferm că sunt împotriva unei asemenea decizii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.