Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Mircea Basescu

Mircea Băsescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de către magistrații Tribunalului Constanța, acesta fiind găsit vinovat pentru trafic de influență, în dosarul în care sunt implicați membrii familiei lui Bercea Mondial. Sentința judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel. Decizia magistraților a fost pronunțată astăzi, 8 ianuarie.

Fratele fostului președinte al României și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în vara anului 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență. În același dosar, Marian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de pușcărie cu executare, fiind găsit vinovat pentru complicitate la trafic de influență.

Procurorii DNA susțin că, în perioada 20 februarie 2011-22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), în scopul de a obține o hotărâre favorabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.