Cursanții Școlii de Arte Satu Mare, apreciați la Festivalul Internațional „Cântecele Neamului”


La a XIV-a ediție a prestigiosului Festival concurs internațional „Cântecele Neamului” de la Suceava, cursanții Școlii de Arte Satu Mare s-au remarcat prin performanțe deosebite. Ionuț Iuța a obținut Premiul I la secțiunea soliști instrumentiști, iar Alexandra Hodas a fost distinsă cu un Premiu special la secțiunea soliștilor vocali, aducând astfel onoare instituției lor și demonstrând calitatea educației muzicale din cadrul școlii.

Festivalul, organizat cu scopul de a promova folclorul autentic și de a încuraja tinerele talente din muzica tradițională, a reunit în acest an 25 de participanți din 12 județe ale României, dar și din Republica Moldova. Într-o competiție acerbă, talentele Școlii de Arte Satu Mare au reușit să se impună și să fie apreciate de juriul festivalului.

Ionuț Iuța, pregătit de profesorul Cristian Totpati, a impresionat juriul prin măiestria sa instrumentală, iar premiul său de excelență reflectă dedicarea și efortul depus. Alexandra Hodas, sub îndrumarea profesorului Vasile Chioran, a fost apreciată pentru sensibilitatea și autenticitatea interpretării sale vocale, primind un Premiu special la această ediție.

„Suntem mândri de realizările cursanților noștri, care ne-au reprezentat cu cinste la un concurs de o asemenea amploare și prestigiu,” au declarat reprezentanții Școlii de Arte Satu Mare. „Îi felicităm din toată inima pe Ionuț și pe Alexandra pentru aceste performanțe extraordinare și le dorim mult succes în carierele lor artistice.”

De asemenea, Școala de Arte Satu Mare a adresat mulțumiri și felicitări organizatorilor festivalului, gazdelor de la Suceava, în frunte cu Sorin Filip, managerul Centrului de Cultură Bucovina, și Ion Băițan, directorul Școlii de Arte „Ion Irimescu” din Suceava, instituție ce sărbătorește anul acesta 70 de ani de activitate culturală. „La mulți ani și multe realizări în continuare!” au transmis colegii de la Satu Mare.

Festivalul „Cântecele Neamului” rămâne o platformă valoroasă pentru promovarea și perpetuarea tradițiilor muzicale românești, iar succesul cursanților sătmăreni subliniază importanța pasiunii și talentului în cultivarea patrimoniului cultural al României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.