Măsuri Recomandate de DSVSA Satu Mare pentru Proprietarii de Animale în Perioada Caniculei

Având în vedere temperaturile ridicate, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare roagă sătmărenii să respecte un set de măsuri.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare atrage atenția asupra efectelor dăunătoare asupra sănătății și bunăstării animalelor provocate de temperaturile ridicate din perioada de vară.

Roagă sătmărenii, medicii veterinari, exploatațiile comerciale de animale, asociațiile de crescători de animale și transportatorii de animale să adopte o serie de măsuri de prevenire și reducere a efectelor caniculei privind sănătatea, protecția și bunăstarea animalelor.

Măsurile recomandate în perioada în care există temperaturi caniculare sunt:

–    Transportul de animale să se desfășoare cu precădere noaptea între orele 20.00 și 10.00 dimineața;

–    Se interzice mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora (pe pășune) sau în vederea efectuării de diverse munci (tracțiune etc.) între orele 11.00 – 19.00;

–    Se interzice orice activitate ce produce stres animalelor;

–    Se va asigura apă în cantități suficiente.

Obligațiile proprietarilor și deținătorilor de animale, ale transportatorilor sunt disponibile pe pagina de internet a DSVSA Satu Mare: http://satu-mare.dsvsa.ro/atentionare-din-partea-directiei-sanitare-veterinare-si-pentru-siguranta-alimentelor-satu-mare-pentru-diminuarea-efectelor-negative-ale-caniculei-2/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.