CSM Olimpia a terminat la egalitate cu SCM Zalău

Echipa de fotbal de la CSM Olimpia Satu Mare a obținut doar o remiză în meciul jucat sâmbătă, pe teren propriu,  împotriva liderului seriei a 10-a din Liga a 3-a, SCM Zalău. S-a terminat 2-2 după un meci în care oaspeții au marcat în ultimul minut al primei reprize și apoi în prelungirile partidei.

Am consemnat debutul noului staff tehnic format din  Botos Alexandru (Piri), Svarczkopf István, Ciprian Prodan și Ovidiu Suciu, supervizați de directorul tehnic Rilti Zoltán.

Partida a început cu două ocazii la poarta lui Patric Toderean și cu oaspeții mult mai prezenți în joc. Echipa noastră a reușit să echilibreze și din partea a doua a primei reprize s-a arătat ceva mai periculoasă în atac.

Gueye Mansour putea să deschidă scorul încă din minutul 32, doar că bine servit de Viorel Chinde, senegalezul a trimis pe lângă poartă din 6m.  

Totuși, veteranul echipei noastre avea să deschidă scorul în minutul 40, acesta marcând cu capul după o nouă centrare excelentă venită de la Chinde (1–0).

Oaspeții au reușit să egaleze în ultima secundă a primei reprize: apărarea echipei noastre s-a oprit crezând că centralul va fluiera un fault la marginea careului, la Stefan Nikolic doar că faza a continuat și Sergiu Pop, rămas singur în fața lui Toderean a înscris la colțul lung pentru 11.

Repriza secundă a arătat o echipă sătmăreană mult mai determinată și mai ofensivă.

În minutul 59 a venit și golul mult așteptat de suporterii galben-albaștrilor: în urma unei faze prelungite de atac, Denis Lazăr a trimis o diagonală perfectă de la marginea careului care cu ajutorul barei a intrat în plasa porții oaspeților (21).

Intrarea lui Moussa Samake a adus un plus de viteză în atacul nostru iar la o combinație cu Cosmin Zamfir, atacantul împrumutat de la CFR Cluj a căzut în careul zălăuanilor după un duel cu portarul, doar că arbitrul din Piteşti, Marius Naidin i-a refuzat  penalty-ul în ciuda protestelor. Samake putea închide meciul în minutul 87, doar că mingea trimisă spectaculos din vole după centrarea lui Zsiga Ervin a lovit transversala.

Oaspeții au rămas în inferioritate în minutul 86, după ce arbitrul l-a eliminate pe Alex Cherecheș, pentru cumul de cartonașe galbene.

Din păcate, în loc de 3–1, în ultimul minut, după o neatenție în defensiva noastră  zălăuanii au profitat, și au egalat, în minutul 90, prin nou intratul Artur Pătraș (2–2).

Au urmat cinci minute de prelungiri cu un asediu la poarta Zalăului fără efect din păcate pe tabelă.

Cu patru etape înaintea finalului de sezon în playoff, CSM Olimpia cedează locul doi echipei CSM Sighetul Marmației, care s-a impus la Sântandrei cu 10.

De altfel, CSM Sighetul Marmației și CSM Olimpia Satu Mare vor fi adversare, vineri de la ora 18 în Maramureș. Ambele echipe au 37 de puncte cu mențiunea că sighetenii au un golaveraj superior.

Declarația team managerului Botos Alexandru:

„Felicitări pentru băieți pentru atitudinea cu care au jucat, și pentru modul în care s-au antrenat toată săptămâna. A fost un joc bun prestat de noi. Puteam să închidem meciul la 2–1. N-a fost să fie și am luat gol dintr-o neatenție, din fază fixă, și asta ne-a costat. Cred că meritam cele  trei puncte dar ăsta-i fotbalul.”

LIGA 3, PLAY-OFF, SERIA 10, ETAPA 5

CSM Olimpia Satu Mare – SCM Zalău 2–2 (1–1)

Marcatori: Gueye Mansour ’40., Denis Lazăr ’59, respectiv Sergiu Pop 45ֹ’, Artur Pătraș ’90.

Eliminat: Alex Cherecheș ’86 (SCM Zalău)

CSM Olimpia: Patric Toderean – Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Paul Copaci (’84, Tudor Lucaci), Denis Lazăr, Emanuel Negru (’79, Răzvan Prodan), Pop Nándor, Zsiga Ervin, Viorel Chinde, Gueye Mansour (’60, Moussa Samake), Adrian Micaș (’60, Cosmin Zamfir).

Staff tehnic: Botos Alexandru (Piri), Svarczkopf István, Ciprian Prodan, Ovidiu Suciu, Rilti Zoltán (director tehnic).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.