Jandarmii sătmăreni au plantat puieți împreună cu elevii Şcolii “Blaga”

Împreună pentru un viitor mai verde

         De ”Ziua Pământului” am răspuns prezent invitației Școlii Gimnaziale Lucian Blaga Satu Mare și ne-am alăturat elevilor școlii în campania de împădurire organizată cu acest prilej.

         Împreună cu copiii și cadrele didactice, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Ardud, în parcela pusă la dispoziție am plantat puieți de cer, după cum spune și numele pădurii – Cerhat.

          Despre pădure și despre beneficiile ei le-a vorbit copiilor doamna ing. Magda Petrosan, iar despre cum trebuie să ne comportăm în pădure și care sunt consecințele încălcării normelor legale le-au vorbit copiilor jandarmii sătmăreni.

          Într-un gest simbolic, ne-am alăturat fiecărei clase, în acțiunea de plantare a copacului clasei, cu speranța că acțiunea de azi este doar începutul, iar dragostea și respectul față de natură trebuie să devină o parte dintre noi.

          Prin acțiunea noastră ne-am alăturat sutelor de jandarmi români, care în luna aprilie s-au implicat la nivel național în campanii de plantare organizate la nivel național.

           Începută în urmă cu câțiva ani, activitatea de plantare de puieți a devenit o tradiție în rândul jandarmilor sătmăreni, aceștia având mai multe plantări în pădurile de la Urziceni, Foieni și Livada.

           Credem în puterea exemplului și încurajăm cât mai mulți voluntari să participe la astfel de activități, pentru un mediu mai curat, un viitor mai sănătos și mai verde!“ au transmis reprezentanții Jandarmeriei Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.