Sâmbra oilor va avea loc în 12 mai anul acesta

Prefectul Ioan Tibil a convocat azi, 18 aprilie 2024, prima şedinţă a Comandamentului de organizare a celei de-a 66-a ediţii a „Sâmbrei Oilor”.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria oraşului Negreşti-Oaş, Primăria Comunei Certeze.

La întâlnirea de azi au particiapat reprezentanții instituțiilor de asigurare a ordinii publice (Poliţia, Jandarmeria, Pompierii, Poliţia de Frontieră) şi a celor de control pentru siguranţa participanţilor (ANPC, DSP, DSVSA) precum și de la Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare , Electrica Satu Mare, de la Direcția Silvică Satu Mare și de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale SM.

În urma discuțiilor purtate s-a stabilit ca cel mai mare festival al folclorului şi tradiţiilor oşeneşti să se organizeze, duminică, 12 mai 2024, de la ora 12.00, pe dealul de la Huta Certeze, la graniţa dintre judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Prefectul judeţului Satu Mare a trecut în revistă atribuţiile specifice fiecărei instituţii şi a stabilit că următoarea întâlnire va avea loc în ultima săptămână din aprilie, în teren.

”Ne așteptăm la o prezență numeroasă a publicului în acest an la Sâmbra Oilor și trebuie să ne asigurăm că organizarea va fi fără cusur. E nevoie de o colaborare foarte bună între toate instituțiile implicate”- prefect Ioan Tibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.