Bătrâni din Satu Mare excrocați de falși medici UPU


Poliția Municipiului Baia Mare a reușit arestarea preventivă a două persoane implicate într-un caz de înșelăciune ce a afectat vârstnici din județele Satu Mare și Maramureș. Sub pretextul că sunt medici UPU, inculpații au convins două victime să le dea sume mari de bani pentru presupuse intervenții chirurgicale necesare rudelor accidentate.

Incidentele au fost raportate pe 11 aprilie, când doi bătrâni, de 76 și 80 de ani, au alertat autoritățile după ce au fost contactați telefonic de escroci care s-au pretins medici. Victimele au fost convinse să plătească în total aproximativ 36.500 de lei, sumă pretins necesară pentru intervenții chirurgicale urgente. Banii au fost colectați de un bărbat care s-a prezentat la domiciliile acestora în scurt timp după apelurile inițiale.

Reacția poliției a fost promptă, declanșându-se o amplă operațiune de căutare ce a implicat echipaje ale Poliției Municipale, Inspectoratului de Jandarmi Maramureș și Poliției Locale. Persoanele bănuite și autoturismul folosit în aceste fraude au fost localizate în aceeași zi, iar pe 12 aprilie, Judecătoria Baia Mare a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ancheta continuă pentru a determina implicarea acestora și în alte cazuri similare raportate în regiune. Poliția îndeamnă publicul să fie vigilent și să verifice orice solicitare de bani pentru tratamente medicale, în special când sunt contactați telefonic de persoane necunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.