Doi elevi de la Slavici s-au calificat la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Olimpiada națională de lingvistică „Solomon Marcus” este o competiţie naţională de excelență, deoarece asigură abordarea transdisciplinară a comunicării lingvistice şi culturale, antrenând elevii într-o competiţie bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale, independent de conținuturile din curriculumul național.

Olimpiada are printre obiectivele generale descoperirea și înțelegerea de către elevi a algoritmului lingvistic în baza căruia se dezvoltă competența de comunicare lingvistică, indiferent de idiom.

Competiția este organizată de Ministerul Educației, în colaborare cu Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” și cu Departamentul de Lingvistică al Facultății de Litere de la Universitatea din București.

Județul Satu Mare a fost reprezentat de elevii noștri, Amalia Moiș și David Drăgan, elevi pregătiți de prof. Adriana Gruia și prof. Cristina Dregan.

Fiecare dintre ei a obținut Mențiune, David situându-se pe locul 9, iar Amalia pe locul 16 în clasamentul național.

În consecință, amândoi vor participa la etapa finală de selecție a lotului olimpic pentru Olimpiada Internațională de Lingvistică!

Este un rezultat remarcabil pentru județul Satu Mare motiv pentru care îi felicităm și le ținem pumnii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.