Medalie de bronz pentru Ana Tomșa la senioare

Medalie de bronz pentru Ana Tomșa la senioare

Spadasina Clubului Sportiv Satu Mare, Ana Tomșa a cucerit pentru prima dată o medalie la un campionat pentru senioare, obținând această performanță chiar acasă la Satu Mare, urcând pe podium la individual în Sala de Scrimă „Alexandru Csipler”.

Campionatul Național individual de spadă senioare s-a desfășurat sâmbătă, având la start 45 de concurente.

Componenta lotului de junioare, Ana a trecut de faza grupelor fără înfrângere, iar pe tabloul principal a trecut de Irina Stan (CSM Corona Brașov), Kurtinecz Johanna (LPS Satu Mare) și Roxana Mihaela Bulborea (CS Farul Constanța), în semifinală având-o ca adversară pe experimentata Bianca Benea (CSM Oradea). Sătmăreanca noastră a pierdut, însă la final a urcat pe podium alături de sătmăreanca de la CSA Steaua, Veres Gréta, ambele cucerind medalia de bronz. Titlul de campioană a fost cucerit de Alexandra Predescu (CSA Steaua), iar medalia de argint de către bihoreanca Benea.

Dintre spadasinele sătmărene au mai urcat pe planșă tinerele Kurtinecz Johanna (LPS Satu Mare, loc 14), Ilyés Jázmin (LPS, 17), Sophia Patrosianu (CS Satu Mare), Alesia Coardoș (CSSM), Haller Anna (LPS), Denisa Crișan (LPS), Nyisztor-Barth Krisztina (CSSM), Goina Eszter (CSSM) și Chira Alexandra (CSSM).

Duminică se organizează campionatul pe echipe.

Felicitări antrenorilor: Csiszár Ferenc, Adrian Pop, Nagy Lehel, Adrian Szilagyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.