Un grup de elevi de la Liceul German au vizitat județul Ostalbkreis

 


Cooperarea cu județul Ostalbkreis din Germania, în cadrul relațiilor de înfrățire cu județul Satu Mare, prezintă o continuitate de succes, de această dată în domeniul învățământului gimnazial. Un grup de 10 elevi de la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” din Satu Mare, însoțiți de doamnele profesoare Iulia Hölzli și Ildiko Bodnar, au vizitat județul înfrățit, în cadrul unui proiect Erasmus+, intitulat ”Călătorind într-un mod ecologic: Turism durabil”. În cadrul vizitei, delegația sătmăreană a fost primită de reprezentanții școlii profesionale din Schwäbisch Gmünd,unde a avut posibilitatea de a participa la programul de predare al școlii partenere.

Săptămâna schimbului de experiențe a inclus mai multe prezentări despre cele două județe, precum și despre proiectele privind turismul durabil, vizitarea reședinței de județ, a prefecturii și a liceului din Aalen, vizite la muzeul Mercedes-Benz și Casa Istoriei din Stuttgart și la atelierul inovativ Explorhino din Aalen.

 

După această vizită reușită, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, s-a arătat foarte încrezător în ceea ce privește colaborarea în domeniul învățământului între cele două județe înfrățite, acesta fiind un pilon principal pe care se bazează înțelegerea de cooperare semnată oficial încă din anul 2018. Această vizită a elevilor sătmăreni a fost deja a 4-a activitate în cadrul cooperării, primele 3 proiecte fiind realizate pe platforme online cu Liceul Parler din Schwäbisch Gmünd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.