Știai că un român a înregistrat sunetele deșertului în Sahara pentru “Dune 2”?

George Vlad a ajutat la crearea sunetelor de pe Arrakis, planeta deșert prezentată în recentul film Dune 2, călătorind în deșertul Sahara pentru a înregistra sunete specifice.

🔹 George Vlad călătorește în toată lumea pentru a înregistra sunetele naturii, iar pentru “Dune 2” a organizat o expediție în Sahara.

🔹 “În Sahara am lucrat cu localnicii Tuareg care m-au ajutat să găsesc locațiile perfecte de înregistrare și să supraviețuiesc în deșert. (…) În deșert a fost dificil să lucrez, deoarece pe timpul zilei temperatura ajungea la 45 de grade. Trebuia să lucrez mult dimineața înainte să răsară soarele, așa că mă trezeam în jurul orei 3-4 și lucram în întuneric cu o lanternă”, a spus George Vlad pentru Hotnews.ro.

🔹 În trecut, a contribuit și la documentarul BBC Planet Earth 3, iar la Hollywood este implicat în cel puțin încă un proiect de film major, care va fi finalizat anul acesta.

🔹 BBC a scris despre “Dune 2” că a primit în mare parte recenzii entuziaste din partea criticilor “ca niciun alt blockbuster”. Prima parte a filmului, “Dune 1”, a obținut 10 nominalizări la Oscar și a generat venituri de peste 400 de milioane de dolari la nivel global la box office.

📷: George Vlad în Sahara (instagram/thegeorgevlad)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.